Ibtisam Boulahrouz


Opgroeien met 2 culturen is af en toe knap lastig, maar naar mate ik opgroeide ging ik inzien dat mijn biculturele achtergrond mij handvaten heeft gegeven die mijn kijk op de wereld positief hebben beïnvloed. Mijn ouders vertelden mij altijd dat ik op zoek moest gaan naar dingen die hetzelfde waren in anderen, want al waren we van buiten anders, van binnen waren alle mensen gelijk.

Flexibiliteit, meertalig zijn, open-minded zijn, en je aanpassen aan de situatie en de persoon met wie je te maken hebt zijn vaardigheden die ingebakerd zitten in mij als persoon, door de opvoeding die ik heb genoten.

Bovenstaande vaardigheden komen goed van pas in mijn beroep als arts. Ze geven mij een voorsprong in de communicatie met een patient en in het begrijpen van waarom een klacht voor de ene persoon een probleem kan zijn en voor de ander weer niet.

Dankbaar en trots ben ik op de opvoeding die ik heb gehad! Mijn missie is om deze ervaring te delen met anderen, en op deze manier hopelijk de wereld weer een beetje beter te maken.