Esther Verhoeven


In mijn beroep als dierenverzorger kan ik al mijn passie kwijt. Het zorgen voor dieren, het (samen)werken met ze en op deze manier mensen van dichtbij kennis laten maken met de prachtige dieren waarmee wij deze planeet mogen delen.

Ik heb het geluk gehad dat ik op meerdere plekken op de wereld met super mooie dieren en mensen heb mogen werken; op Curacao met dolfijnen in een dolfijn-ondersteunend therapie programma waarbij mensen met een lichamelijke- of geestelijke beperking of mensen met trauma’s therapie kregen en daarbij bijgestaan werden door therapeuten, dolfijnen en hun verzorgers.

Later heb ik op Tenerife mogen werken met orka’s waarna ik uiteindelijk weer terug ben gekomen naar Nederland op hier in het Dolfinarium weer met dolfijnen te gaan werken.

In mijn talk wil ik mensen bewust maken van de emotie die vaak bij de mening van mensen komt kijken wanneer er wordt gesproken over dieren onder menselijke zorg. Onze perceptie van de zorg voor dieren hoeft niet perse overeen te komen met het welzijn van dieren. Kan liefde voor dieren ook gevaarlijk voor ze zijn?