Rachel Smets


Stop comparing! Be the best YOU

Rachel Smets is spreker, auteur, docente International Business aan de universiteit en trainer. De afgelopen 15 jaar woont en werkt zij in verschillende landen waardoor ze een passie heeft ontwikkeld voor culturen en talen. Ze spreekt er wel 6! Als spreker, mentor en auteur is haar werk vooral gericht op het versterken van het zelfvertrouwen van mensen, het verbeteren van conversaties in vreemde talen en het bewust maken van mensen van het bestaan van culturele verschillen.

Kijk jij ook wel eens naar een ander terwijl je denkt: “was ik maar ook zo sportief als hij, ik wil er net zo goed uit zien als zij, kon ik ook maar op zo’n droomvakantie net als zij?” In haar TEDx talk getiteld ‘Why compare? Be the best of YOU’ verteld Rachel wat het met ons zelfbeeld doet als wij ons zelf steeds vergelijken met anderen. Hoewel het een menselijke reactie is, kan het effect echter zijn dat we ons ongelukkiger gaan voelen. Er is immers altijd wel iemand die ergens beter in is. Vooral de opkomst van social media heeft dit effect versterkt. Tijdens de talk laat Rachel ons zien hoe wij hier mee om kunnen gaan en hoe wij hiervan kunnen leren en inspiratie op kunnen doen om ons zelf te ontwikkelen naar een ‘betere’ ik.

Het thema ‘Building Tomorrow’ is hier dus letterlijk vertaald bouwen aan een betere ik of beter gezegd bouwen aan je eigen persoon om het beste uit je zelf te halen! Deze Tedx talk vormt een onderdeel van de persoonlijke missie van Rachel Smets namelijk: “to help the people to become the person they want to be.”