Lisa Kruger


The road to gold

Lisa Kruger (17 jaar) werd op 8 september 2016 Paralympisch kampioen op de 100 meter schoolslag met handicapclassificatie 9 (lichtere beperking). Naast de intensieve zwemtrainingen doet zij dit jaar examen voor het VWO op het CSE (school voor
topsporters) in Zwolle.

De weg van een topsporter naar succes is soms lang en zwaar voordat het leidt tot succes. Toch houdt de topsporter zijn of haar doel voor ogen. Dat is waar Lisa over wil vertellen in haar lezing ‘The road to gold’. Lisa wil met haar talk anderen inspireren om hun doelen te bereiken.

Lisa vertelt over haar bijzondere weg naar het goud in Rio, over de problemen die ze is tegen gekomen maar vooral hoe ze die heeft opgelost. Juist van deze ervaringen kan volgens Lisa iedereen leren, ook als je geen topsporter bent maar wel je persoonlijke doelen wilt behalen. Zij heeft het onbeschrijfelijke gevoel mogen ervaren dat zij had toen ze goud won in Rio. Dat gevoel gunt ze ook anderen die hun doelen, waar ze hard voor hebben gewerkt, weten waar te maken. Maar benadrukt ze: “het behalen van een doel is niet gemakkelijk. Het is een lang proces en het kost tijd, moeite en soms ook veel pijn”.

In haar talk die perfect aansluit bij het thema ‘Building Tomorrow’ wil Lisa mensen inspireren omdat je daardoor beter kunt volhouden om uiteindelijke dat ultieme doel te bereiken. Je kan meer dan je denkt. Het is soms lastig om door te zetten maar wanneer je dat ene doel bereikt hebt, ben je veel gelukkiger dan je zou zijn als je dichtbij je doel gekomen bent maar het net niet gehaald hebt.