Jef Staes


Jef’s verhalen over rode apen en passieloze schapen maken furore in België en Nederland. Hij is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn simpelweg niet gebouwd om de innovatie- en informatievloedgolf te trotseren. Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer bij Siemens richt hij zich nu naar executives en directies. Zij spelen een cruciale rol om de cultuur van hun organisatie te verandering en ondersteunende diensten, zoals HR, in te schakelen in een vernieuwingstraject.

Volgend jaar wordt het ‘Peter Principle’ vijftig. Misschien kwam je het wel ergens tegen deze laatste halve eeuw. Het is het moment waarop je een promotie viert, maar later tot het besef komt dat je eigenlijk niet de competenties hebt voor de nieuwe job. Vijftig jaar later is het spijtig genoeg nog erger gesteld. Vandaag worden mensen niet incompetent omwille van mismanagement maar omdat ze de innovatie niet meer kunnen bijbenen. Zelfs een universiteitsdiploma is geen garantie voor competentie in de arbeidsmarkt.

We worden niet alleen overspoeld met continue innovatie op vlak van producten en diensten. We worden ook geconfronteerd met een snel veranderende eis naar competenties. Zonder het te beseffen, worden mensen vandaag incompetent. Het is een systeemfout die organisaties besmet van de ‘top down’. Hoog tijd voor echte systeemverandering en om het ‘Peter Principle’ te herzien. Het is tijd voor “Breaking Yesterday” .